Међународни фестивал за дечје и омладинско медијско стваралаштво "Арлекин"

Арлекин

Фестивал за дечје и омладинско медијско стваралаштво «Арлекин» се спроводи под патронатом Министарства образовања и науке.

Фестивал је подржан од стране «ВАРНА ПРЕСТОНИЦА МЛАДИХ 2017»

Фестивал "АРЛЕКИН" се одржава под слоганом "Свет у мојим очима" и има за циљ да подстакне машту и креативност код деце и младих за креирање оригиналних филмова / документарни и играни / дечју новелу и ТВ серије, видео клип, емисије и репортаже: музичка емисија, спортска емисија, новинарска емисија и све друге формате за које су деца заинтересована, исто тако и интернет медија и радио емисија, укључујући све жанрове.

Партнери фестивала су Општина Варна, Државна агенција за бугаре у дијаспори, Национални дворац за децу, Соловеј Соди, БГ „Агро“, "Turkish airlines" и "Аркиграф".

Почиње међународни фестивал за дечје и омладинско медијско стваралаштво "АРЛЕКИН 2017."

Велике награде чекају победнике, а ми очекујемо идеје, приче или историје које ће бити основа за ваше сценарије и предлоге за филмове или спортске, музичке и ТВ емисије. На Фестивалу могу да учествују деца старости од 8-19 година, појединац, група, разред или школа.

Фестивал се одржава по шести пут. Иновације су водећи фактор на фестивалу. Сваке година за време одржавања фестивала се представља производ, израђен од стране деце и младих, који је достигнуће нај-новијих технологија на интернету, тв медија и филма. За време фестивала спроводи се радионица. Организовано се разгледају обележја града и локалне телевизије.

YouTube канал: Youtube

Прилог за паметне телефоне: Мапс Арлекин - от Google Play Magazine

СТАТУТ ФЕСТИВАЛА

ФИЛМ И ТЕЛЕВИЗИЈА

Ова област обухвата филмове са мотом "Свет у мојим очима" и историјску тематику.

mailto:arlekinfestival@abv.bg

I. ИГРАНИ И ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ – то су краткометражни филмови са играним или документарним садржајим, приликом чијих стварања се дозвољава учешће професионалаца.

II ВИДЕО КЛИП – Ови видео снимци су намењени за рекламе или поруке, снимљене и монтиране од стране деце различитим уређајима - мобилни телефон, фотоапарат, аматерска камера.

mailto:arlekinfestival@abv.bg

III РЕПОРТАЖЕ – представљају филм, снимљен и монтиран од стране деце различитим уређајима – мобилни телефон, фотоапарат, камера

Време трајања филмова у категорији ФИЛМ И ТЕЛЕВИЗИЈА је до 8 минута.

Рок за пријаву учешћа је 01.фебруар 2017. године.

Рок за пријем репортажа је 10. април 2017. год.

mailto:arlekinfest@abv.bg

Награде за најбоље репортаже су статуа, таблет и дипломе. Награде ће бити додељене од стране међународног стручног жирија у току одржавања фестивала.

АНИМАЦИОНИ ФИЛМОВИ

Програм "Дечја анимација" при Међународном фестивалу "Арлекин" очекује ваше предлоге, урађене од стране деце, за анимационе филмове.

Програм обухвата три категорије:

1 категорија MINI: филмови снимљени од стране деце узраста до 11 година

2 категорија MIDI: филмови снимљени од стране деце и младих између 12 и 15 година

3 категорија MAXI: филмови снимљени од стране младих између 16 и 20 година

Филмови ће бити селекционирани од стране стручне комисије из области анимације и филма. Посебна пажња ће бити посвећена визуелном квалитету филмова снимљених од стране деце, њиховој уметничкој експресији и емоцији.

Време трајања филмова у категорији АНИМАЦИОНИ ФИЛМОВИ је до 8 минута.

Рок за пријаву учешћа је 01.фебруар 2017. године.

Рок за пријем репортажа је 10. април 2017. год.

mailto:arlekinfest@abv.bg

Награде за најбоље филмове су статуа, таблет и дипломе Награде ће бити додељене од стране међународног стручног жирија у току одржавања фестивала.

ИНТЕРНЕТ МЕДИЈИ

Сајтови, израђени и уређени од стране деце.

Сајтови се номинују у три категорије, које су одређене квалитетом сајта – садржај / информације, култура, образовање, дизајн и навигације.

Награде за најбоље филмове су статуа, таблет и дипломе Награде ће бити додељене од стране међународног стручног жирија у току одржавања фестивала.

Рок за пријаву учешћа је 1.фебруар 2017.године.

Рок за пријем линкова је 10 април 2017. године

mailto:arlekinfest@abv.bg

РАДИО ЕМИСИЈЕ

Време трајања је до 8 минута.

Рок за пријаву учешћа је 1.фебруар 2017.године.

Рок за пријем радио емисије је 10. април 2017.године

mailto:arlekinfest@abv.bg

ИЗ ОБЛАСТИ МУЗИКЕ – спектакл "Филм - моја љубав, моја музика"

Конкурс ће бити спроведен у оквиру шестог по реду фестивала за дечје и омладинско медијско стваралаштво «Арлекин 2017» који организује удружење «Арлекин» - Софија, у партнерству са општином Варна. Тема конкурса је извођење и атрактивни приказ песме са филма или мјузикла.

На њему могу да учествују вокални извођачи из Бугарске и дијаспоре старости од 9 до 20 година, подељени у три категорије:

Прва категорија од 9 до 12 година

Друга категорија од 13 до 16 година

Трећа категорија од 17 до 20 година

 

ФЕСТИВАЛ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ СРЕДИНОМ МEСЕЦА ЈУНА У ГРАДУ ВАРНА.

 

Повратак на архиву