Дан планете Земље

Дана 22 априла 2018 године обележен је Дан планете Земље. Професори и ученици наше школе одлучили су да овај дан буде тематски обележен са низом активности. На часовима биологије, хемије, и физичког васпитања ученици су гледали кратку презентацију о загађењу животне средине, коју је припремио ђачки парламент, након чега су дискутовали о односу човека према природи.

Овај важан датум пратила је и изложба фотографија са природним лепотама нашег подручја као и презентација фотографија направљених на дводневном излету на Старој планини од стране наших ученика Ученици наше школе искористили су рециклажни материјал и направили разне декорације са цветовима, који су продавали у циљу сповођења хуманитарне акције, а сав прикупљен новац школа је уплатитла на рачун фондације ,,Замисли живот.

У сусрет Дану планете Земље, једна у низу активности наших ученика , која је усрећила најмлађу популацију нашег града-предшколарце јесте, картонска кућица коју су направили од рециклираног материјала, а коју су малишани осликавали на платоу испред Дома културе.

Ове активности и хуманитарна акција биле су усмерене на бригу о нашој планети, али и бригу о људима, на упознавању ученика са разним проблемима са којима се суочавају екосистеми и начин на који се може побољшати стање животне средине као и сарадња са институцијама, а све то у циљу подизања свести људи о заштити животне средине.

Дан планете Земље

Дан планете Земље

Дан планете Земље

Дан планете Земље

Дан планете Земље

 

Повратак на архиву