Дан школе

У петак, 22. маја 2015. године, у Дому културе у Димитровграду, одржана је свечаност поводом Дана школе и Дана бугарске просвете, културе и словенске писмености.

Пред многобројним гостима, представницима институција општине Димитровград, општине Мездра (Р. Бугарска), Државне агенције за Бугаре у дијаспори, Генералног конзулата Р. Бугарске у Нишу, фондацијама, писцима и песницима, професорима универзитета и академија у Р. Бугарској, медијима и директорима локалних институција, ученицима и колективом школе, изведен је богат културно-уметнички програм који су припремили професори бугарског језика и књижевности и професор музичке културе. Програм је отворио хор школе химном "Корачај напред, народе препорођени". Након химне је директорка школе госпођа Снежана Симеонов поздравила госте. Она је истакла важност празника и значај дела Светих апостола, који инспиришу професоре и ученике да вредно раде и постижу запажене резултате. Током ове школске године, велики број ученика се пласирао на републичка такмичења из историје, биологије, латинског, бугарског и руског језика. Директорка је честитала професорима и ученицима на постигнутим резултатима и пожелела да наставе у истом ритму. Након тога је председник Општине Димитровград, господин Зоран Ђуров, честитао празник присутнима и пожелео им добро здравље и пуно среће. Представник Државне агенције за Бугаре у дијаспори, господин Јордан Колев, је прочитао честитку коју је нашој школи упутио председник агенције г-дин Борис Вангелов.

Рецитал посвећен делу Ћирила и Методија је представио живот и рад свете браће. Специјални гости гимназије су били истакнути писци и песници, чланови Савеза независних писаца Р. Бугарске, и узели учешће у програму: Марин Кадиев - писац и критичар, Георги Балабанов - писац, Никола Герџиков - песник, Виолета Пенушлиева и Лили Николова - поетесе. Они су публици представили део свог стваралаштва.

Школа је добила бројне честитке:

По завршетку културно-уметничког програма, на тргу у центру града, одржан је традиционални „Плес са Европом”, манифестација коју финансира општина Димитровград. Велики и мали матуранти су плесали за своје суграђане.

Школа је на поклон добила књиге од града Софије, Општине Мездра, Савеза независних писаца Р. Бугарске и Фондације „ТАНГРА ТанНакРа”.

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

Дан школе 2015

 

Повратак на архиву