Срећан 24.мај!

Поштоване колеге, драги ученици Гимназије „Свети Кирило и Методије“,

Пред нама је најсветлији празник, када одајемо почаст првим словенским просветитељима Кирилу и Методију, као и светом делу њихових ученика Климента, Наума, Ангеларија, Саве и Горазда, који из Плиске, Преслава и Охрида објавише свим Словенима слово Божије на њиховом властитом језику и на својим раменима изнели рађање једне нове писмености.

Данас је Дан наше школе! По древној традицији тог дана песмом, игром и лепом речи обележавамо своју радост што припадамо традицији и култури нашег славног народа.

Данас је посебан дан, искушење пред које је постављено човечанство – да заустави ширење пандемије КОВИД-а 19, није нам дозволило да се окупимо у великој сали Центра за културу и поделимо своје успехе и наде са својим пријатељима и истомишљеницима, да пожелимо свако добро генерацији 2020. Ипак, важније од било каквог празничног програма је наше умеће да искушења и тешкоће дочекамо са увереношћу како у себи носимо снагу и енергију за нови почетак, како су ограничења са којима се данас суочавамо само епизода у нашем животу, која ћемо превазићи вољом, разумом и знањем! Пут, што смо га заједно прошли, наводи ме на то да верујем да је данас празник духа и знања, за који време и простор нису суштински!

Верујем да данас сви ученици Гимназије, сви наставници, који су постали део њене историје, где год да се налазе широм света, празнују заједно!

Много успеха, драги матуранти! Кажу да се искушења пред нама мера снаге коју носимо у себи! Докажите да је тако! Желим вам успешан завршетак школске године и успешне пријемне испите! Нека сваки од Вас нађе свој срећан позив! Памтите почетак и увек нам се вратите када имате потребу за подршком и немојте заборавити да нас обрадујете у данима својих успеха! Верујте, наша радост ће их удвостручити!

Срећан празник, поштовани наставници! Нека Ваш рад буде благословен, уложен у добробит и срећу, успех и напредак наше младе одмене!

Будите здрави! Будите јаки и нека Вас љубав и признање ваших васпитаника испуне надахнућем и увереношћу у изабрани пут!

Срећан празник!

 

Снежана Симеонов, директор

 

Повратак на архиву