Међународни конкурс за документарни филм/есеј "ЕВРОПА У МОМ ГРАДУ"

ПРОПОЗИЦИЈЕ

Поводом Дана Евопе (9. мај) организатори Фестивала дечје и омладинске медијалне уметности објављују међународни конкурс за краткометражни документарни филм или есеј на тему „Европа у мом граду“.

Конкурс је образовно и васпитно усмерен, а циљ му је да наведе и подстакне младе људе да покажу својим вршњацима како Европа и пројекти које Европа финансира мењају свакодневницу људи и изглед града у коме живе.

ПРАВО УЧЕШЋА на конкурсу имају све особе узраста од 8 до 18 година.

ЗАХТЕВИ

Садржај филма треба да буде у вези са темом конкурса, да буде у добром тону и да не садржи елементе дискриминације ни насиље.

Трајање филма је до 8 минута а резолуција HD или Full HD у формату MP4, WMV, MPG2.Као посебну датотеку, уз филм треба послати и титлове на енглеском језику у SRT, SUB, SBV.

Пријаве за учешће на конкурсу предају се од 1. до 31. марта 2019. године попуњавањем електронског формулара на сајту фестивала: arlekinfest.com. Пријаве које буду предате на неки други начин неће бити разматране и неће омогућити учешће на конкурсу. Сваки учесник добија регистрациони број и под тим бројем филмови учествују у програму конкурса. Сваки учесник поставља на online платформу свој филм као датотеку чије име садржи само регистрациони број учесника.

Крајњи рок за предају филмова је 31. март 2019. године.

Сваки учесник конкурса попуњава изјаву која регулише права везана за фотографски и видео материјал учесника, обраду личних података и коришћење његовог остварења. Ако учесник није пунолетан, изјаву потписује родитељ или старатељ.

Учесници чији филмови садрже музику и кадрове заштићене ауторским правима, треба да на захтев предочи изјаву о коришћењу тих материјала у складу са законом. Ако нема такве декларације, организатори конкурса задржавају право да не дозволе учешће филма у програму конкурса.

Филмови који не испуњавају захтеве неће учествовати на конкурсу.

Списак одабраних филмова биће објављен најкасније 5. априла 2019. године.

ОЦЕЊИВАЊЕ

Трочлани професионални жири, који именује организатор конкурса, оцењује и номинира 10 филмова за финале конкурса. Списак номинованих филмова објављује се до 30. априла 2019. године. Номинирани филмови се постављају на онлине платформу за јавну процену и гласање.

Завршни део ће бити проведен 5. маја 2019. године, као презентација „уживо“, током које ће аутори свих номинованих филмова представити и образложити своја остварења. Иступања учесника су на енглеском језику. За време представљања чланови професионалног жирија и публика гласају online да би се одредили победници.

НАГРАДЕ

Награде професионалног жирија:

Прва награда - статуа и диплома

Друга награда - диплома

Трећа награда - диплома

Награда публике - диплома

Сви аутори награђених филмова биће гости Фестивала дечје и омладинске медијске уметности „Арлекин“, који ће се одржати од 7. до 11. јуна 2019. у Варни, а њихови филмови ће бити приказани у пратећем програму фестивала.

Након конкурса сви филмови ће бити објављени на online платформи којој ће се моћи слободно приступити до 9. маја 2019. године.

 

Повратак на архиву