Школски дувачки оркестар на Нишвилу

На овогодишњем међународном џез фестивалу Нишвил учествовао је и Дувачки Оркестар Цариброд из Димитровграда. Како је до тога дошло открива нам фронтмен и први трубач оркестра Дарко Андреев:

"Дувачки Оркестар Цариброд постоји већ 2 године. Сви чланови су свирали у школском оркестру. По завршетку основне школе желели смо да наставимо да свирамо и тако смо направили свој оркестар. Наступамо са ансамблима Центра за културу и као школски оркестар Гимазије Свети Кирило и Методије чиме настављамо традицију дугу преко 70 година јер је први школски оркестар при Гимназији оформљен далеке 1942. године. После наступа на Франкофонији, манифестацији која се сваке године одржава у нашој школи, на предлог Директорке Снежане Симеонов и професора француског језика Милоша Миленковића и уз помоћ почасног француског конзула у Нишу Саше Миљковића представљени смо организаторима фестивала који су нас позвали да учествујемо. На Нишвилу смо наступали три пута, 14.08. на River стејџу код споменика Шабану Бајрамовићу у оквиру манифестације "Пријатељи Шабану" што је традиционално увод у Нишвил, 15.08. наступали смо у Геронтолошком центру и 16.08 на Welcome стејџу поред чесме Краљице Наталије. Сматрамо да је учешће на Нишвилу како за нас тако и за нашу школу и наш град велики успех и велика част“, завршава своје излагање Дарко Андреев.

Јулије Костов, тенориста у оркестру, је задовољан наступима и организацијом овог великог џез фестивала: „Наши наступи су били одлични, дали смо све од себе и публика је одлично реаговала. Већи део публике је на нашим наступима провео у колу. Организација фестивала је одлична, има пуно дешавања на разним местима у Нишкој Тврђави и око ње тако да је свако могао да нађе нешто за себе. Мислим да је посета била одлична јер је свуда била гужва".

Наступ ДОЦ-а на River стејџу можете погледати овде.

Школски дувачки оркестар на Нишвилу

Школски дувачки оркестар на Нишвилу

Школски дувачки оркестар на Нишвилу

 

Повратак на архиву