Камп на језеру Панчарево (Р. Бугарска)

На позив Националне асоцијације за мали и средњи бизнис, група наших ученика ће од 12. до 21. маја 2018. године учествовати на Међународним омладинским такмичењима у веслању и извиђању за децу и младе "Западног Балкана", која се одржавају на језеру Панчарево у Републици Бугарској. Такмичења се одржавају у оквиру иницијативе "Софија - европска престоница спорта" и у њима ће узети учешће 10 омладинаца из Бугарске и 50 омладинаца из земаља Западног Балкана, узимајући у обзир могућност проширења ЕУ и повећану активност Бугарске у земљама овог региона.

Међународна омладинска такмичења укључују:

  • 12. мај - смештај и обилазак знаменитости Софије,
  • од 13. до 16. маја - тренинг веслања у двоседним туристичким кајацима на језеру Панчарево, извиђачки тренинг на обали језера,
  • 17. мај - такмичења у веслању и извиђању,
  • од 18. до 20. маја - тренинг веслања на дуге стазе и тренинг извиђачких вештина у кампу и околини.

Увече су планиране логорске ватре на којима ће се омладинци из Западног Балкана дружити са бугарским омладинцима, спортистима, ученицима, аматерским уметницима, представницима општине, званичним гостима, добровољцима. Они ће међусобно комуницирати на бугарском и добро се забавити, играти и такмичити.

Свака од делегација ће имати своје вече на коме ће представити лепоте свог града и државе, народну ношњу, песме, игре, стваралаштво, кухињу, природу.

Организатори су својим гостима обезбедили храну, смештај, кајаке, заштитну опрему, спортске реквизите, тренере, водиче и аниматоре, осигурање и превоз.

Нашу школу ће представити: Николина Велинов, Ана Рангелов, Ана Стојановић, Милица Стоицев, Анђела Делчев, Марио Леков, Димитрије Ранчев, Алекса Коп, Урош Цветков и Саша Васов, а руководилац екипе ће бити Небојша Јотов, професор физичког васпитања.

Ученици ће представити филм о активностима школе, филм о Општини Димитровград, филм о туристичким лепотама општине, филм "Наши корени", филмове за које су сценарија писали ученици, песме и игре из нашег краја, дечје игре типичне за наш регион и лично стваралаштво.

Можете погледати прилог РТВ Цариброд у вези са овом темом.

 

Повратак на архиву