Премијера 3Д филма "Лет" у Димитровграду

У петак, 15. новембра 2013. године, у препуној сали Дома културе у Димитровграду, одржана је премијера 3Д филма "Лет". Сценарио је написала Милица Златков, ученица наше школе. Филм је добио специјалну награду жирија на фестивалу дечјег уметничког стваралаштва "Арлекин" у Бугарској. Ово је први играни 3Д филм снимљен у Србији и Бугарској, а главне улоге играју Борис Симеонов, Александар Васов и Милица Златков.

Прича о дечаку у инвалидским колицима, нехуманом свету који га окружује и излаз, који главни јунак налази у уметности је актуелна прича из свакодневног живота, која се уклапа у сфере инклузије, за коју се едукује наше друштво, а инклузивно образовање уводи се и у школама.

Утисци публике су били изванредни. Гледаоци су могли да уживају у новинама које пружа 3Д технологија захваљујући 3Д наочарима које је за све посетиоце обезбедила госпођа Анита Милошев - ресорни већник за образовање општине Димитровград. Премијери је присуствовало комплетно руководство фестивала Арлекин, као и многобројни ученици и грађани.

Млада и усхићена Милица Златков је након пројекције пред препуном салом изјавила: "Хтела бих да поздравим све присутне и да искажем огромну захвалност члановима фестивала Арлекин, који нам омогућавају да се испробамо у областима које су за нас нове и да искажемо свој таленат у свету филмске уметности. Захваљујем се и мојој школи, која нам стално даје могућности за професионалну оријентацију и обезбеђује услове за нове победе.

Захваљујући мојој професорки бугарског језика Албени Милев, која нас стално учи да саосећамо са проблемима других, у мени се родила идеја да напишем сценарио за филм који сте имали прилику да видите. Људи су често себични и немају осећаја за проблеме других - али ако се барем неколицина вас осврне око себе и пронађе особу којој може да подари осмех, топлину и пажњу - моја мисија је успела. Филм није завршен драга публико! Какав ће бити лет главног јунака - узлет душе или полет у пропаст - зависи од вас.

Искрено вам се захваљујем и позивам на сцену све учеснике филма, моје пријатеље, који су ме безрезервно подржавали и са којима смо радили 48 сати без предаха. Искористите сваку шансу који вам пружа живот, учествујте у сваком конкурсу који вам се свиди, Арлекин поново отвара врата за све вас. Ја сам покушала и успела. Хвала вам на сарадњи и незаборавним тренуцима.

Премијера 3Д филма Лет у Димитровграду

Трејлер за филм можете погледати овде.

 

Повратак на архиву