Радионица „Слободни простори за развој младих“

Дана 04. и 05.12.2020. године започиње заједничка радионица између ученичких парламента две школе: ШКОЛА "СВ. КИРИЛО И МЕТОДИЈЕ", ДИМИТРОВГРАД, СРБИЈА и ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЈА ЗА ТУРИЗАМ "НИКОЛА Ј. ВАПЦАРОВ", КЈУСТЕНДИЛ, БУГАРСКА.

Радионица под називом „Слободни простори за развој младих“ прва је активност на пројекту „Дигитални простор младих“, који суфинансира Европска унија кроз Програм прекограничне сарадње Interreg-ИПА Бугарска - Србија 2014-2020.

Ученички парламенти из обе школе (15 ученика из сваке школе) биће директно укључени у пројекат и биће одговорни за помагање партнерских школа у организовању и спровођењу главних активности планираних у оквиру пројекта.

Главни циљеви радионице „Слободни простори за развој младих“ су:

  1. Успостављање контакта између чланова ученичких парламента две партнерске школе;

  2. Ученички парламенти да узму активно учешће у процесу доношења одлука (the decision making process) и у управљању образовним окружењем (management of the education environment);

  3. Ученички парламенти треба да буду упознати са главним циљевима пројекта, главним активностима, њиховом улогом и одговорностима, задацима за имплементацију пројекта.

Можете погледати прилог РТВ Цариброд у вези са овом темом.

 

Повратак на пројекат "Дигитални простор младих"

Повратак на вести