Сајам професионалне оријентације

У организацији Националне службе за запошљавање – филијала Пирот, у четвртак, 24. марта 2016. године, у спортској хали "Кеј", у Пироту, одржан је Сајам професионалне оријентације.

Ученици и професори Гимназије "Свети Кирило и Методије" из Димитровграда, на свом штанду пружали су непосредну информацију заинтересованим ученицима завршних разреда основних школа.

У оквиру развојног плана школе и са жељом да упис школске 2016./2017. буде што успешнији, гимназија је реализовала пројекат "За више ученика", који финансира Национални савет бугарске националне мањине у Србији. Пројекат обухвата израду рекламних материјала о школи, профилима и начину рада. Снимљен је филм, који приказује активности школе, која је постала препознатљива по резултатима и успесима, као и изјаве њених бивших ученика, који студирају или су се реализовали у некој области науке и привреде у Београду, Софији, Нишу и др. У филму су представљена и њихова искуства и предности које пружа школа, у којој се образовање одвија на српском језику и на матерњем бугарском језику. Поред филма, штампане су брошуре и други рекламни материјали, који су представљени ученицима осмог разреда из округа и њиховим родитељима.

Школа је ове године планирала упис 4 одељења у први разред и то: гимназија са наставом на српском језику - 30 ученика, гимназија са наставом на бугарском језику - 15 ученика, туристички техничар са наставом на бугарском језику - 15 ученика и трговац (трећи степен) са наставом на бугарском језику - 15 ученика.

Сајам професионалне оријентације 2016

 

Повратак на архиву