"Средњошколци за средњошколце"

Дана 14. октобра 2016. године одржан је тренинг за писање пројеката за ученике ђачког парламента гимназије „Свети Кирило и Методије“ у организацији НВО Унија средњошколаца Србије. То је други део пројекта „Средњошколци за средњошколце“. „Средњошколци за средњошколце“ је пројекат који се организује у целој Европи познатији као "Social Day". Базира се на средњошколском активизму и друштвено одговорном пословању. Састоји се из два дела:

  • У првом делу средњошколци један дан уместо одласка у школу налазе своје место у предузећима, која након тога уплаћују суму новца у Први средњошколски фонд Србије,
  • Други део је писање пројеката ученичких парламената који се финансирају из горе наведеног фонда.

Тренинг је реализован од стране Ане Тошић (локални координатор Пиротског округа) и Христине Костић, ученица Гимназије у Пироту, чланица Уније средњошколаца Србије. Пројекат „Средњошколци за средњошколце“ Уније средњошколаца Србије подржава: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Привредна комора Србије и Министарство омладине и спорта.

Тренинг је одржан три дана пред сам крај трајања конкурса, тако да парламент наше школе, нажалост, није био у могућности да напише успешан и квалитетан пројекат у тако кратком року.

Средњошколци за средњошколце

Средњошколци за средњошколце

 

Повратак на архиву