Упис у школску 2018/2019 годину

За школску 2018/2019 годину Гимназија "Свети Кирило и Методије" - Димитровград је планирала упис 4 одељења у први разред: 2 одељења гимназије (општи тип) са наставом на српском и бугарском језику и 2 одељења за образовни профил туристичко-хотелијерски техничар са наставом на српском и бугарском језику.

Упис ће бити реализован 09. и 10. јула 2018. године (понедељак и уторак) у просторијама школе од 08 до 15 сати. За упис су неопходна следећа документа:

  1. пријава за упис ученика у средњу школу;
  2. оригинално уверење о обављеном завршном испиту;
  3. оригинално сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи;
  4. извод из матичне књиге рођених (може бити старији од шест месеци);
  5. лекарско уверење о испуњавању здравствених услова за образовни профил туристичко – хотелијерски техничар (за упис у гимназију није потребно подносити лекарско уверење о испуњавању здравствених услова).

Унапређивање гимназијског образовања реализује се и увођењем принципа изборности. Ученик је први пут у могућности да почев од првог разреда, а закључно са четвртим разредом бира изборне програме. Активан избор, омогућава ученику да самостално креира део свог образовања у складу са својим интересовањима и потребама. Тиме се очекује и веће ангажовање ученика али и веће постигнуће.

Постоји шест понуђених изборних програма са по једним часом недељно за први и други разред. Од ових шест свака гимназија бира четири изборна програма које нуди ђацима у првом и другом разреду а ученици бирају два изборна програма. Изборне програме које су изабрали у првом разреду ученици не морају похађати у другом разреду, него их могу у зависности од њиховог интересовања променити.

Наша школа је донела одлуку да ученицима понуди следећа 4 програма:

  1. Језик, медији и култура
  2. Здравље и спорт
  3. Уметност и дизајн
  4. Примењене науке

Садржај понуђених програма можете преузети овде.

Све информације у вези са уписом ученика у нашу школу можете добити и преко телефона 010-362-163.

Очекујемо вас! Добро дошли!

 

Повратак на архиву